Segmentace trhu spotřebitelů kávy s cílem nalezení vhodného segmentu pro produkt Pressca - Sýkora, Michal (2018)
Cílem této diplomové práce je segmentace trhu spotřebitelů kávy na základě postižení podobností mezi uživateli kávy a v dalším kroku je nalezení a výběr vhodného segmentu pro produkt Pressca. Analýzy sekundárních dat jsou provedeny v programu Data Analyzer, primární data jsou zpracována a zanalyzována v programu SPSS. Teoretická část práce představuje problematiku segmentace trhu, metody a přístupy. Na teoretickou část navazuje praktická část se stručnou historií kávy, představením produktu Pressca. Následuje analýza sekundárních dat a poté analýza primárních dat. Segmenty jsou pomocí těchto analýz charakterizovány a je vybrán jeden či více segmentů. Na závěr je navrhnuto marketingové doporučení pro vybraný segment či vybrané segmenty.