Segmentace trhu spotřebitelů kávy s cílem nalezení vhodného segmentu pro produkt Pressca - Sýkora, Michal; Koudelka, Jan; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je segmentace trhu spotřebitelů kávy na základě postižení podobností mezi uživateli kávy a v dalším kroku je nalezení a výběr vhodného segmentu pro produkt Pressca. Analýzy sekundárních dat jsou provedeny v programu Data Analyzer, primární data jsou zpracována a zanalyzována v programu SPSS. Teoretická část práce představuje problematiku segmentace trhu, metody a přístupy. Na teoretickou část navazuje praktická část se stručnou historií kávy, představením produktu Pressca. Následuje analýza sekundárních dat a poté analýza primárních dat. Segmenty jsou pomocí těchto analýz charakterizovány a je vybrán jeden či více segmentů. Na závěr je navrhnuto marketingové doporučení pro vybraný segment či vybrané segmenty.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses