Aplikace Balanced Scorecard - Bártlová, Markéta (2018)
Cíl této diplomové práce spočívá ve vypracování strategického systému řízení pro nefinanční společnost ICOM transport a.s., která je významným poskytovatelem služeb autobusové a nákladní dopravy. Teoreticko-metodologická část je věnována představení základních pojmů, analytických nástrojů a metod následně uplatněných v praktické části práce. V rámci praktické části je nejprve krátce představena analyzovaná společnost a posouzena její současná strategie. Následně je provedena strategická analýza, z níž získaná data tvoří základ pro navržení strategického systému řízení Balanced Scorecard. Nejprve jsou v rámci čtyř perspektiv formulovány strategické cíle. V závislosti na použité metodice je každému cíli přiřazeno vhodné měřítko a konkrétní strategická akce. Kauzalita strategických cílů je znázorněna prostřednictvím strategické mapy. Závěr diplomové práce shrnuje zjištěné výsledky, hodnotí naplnění vytyčeného cíle a v neposlední řadě sděluje praktický přínos.