Implementace systému managementu kvality dle normy ČSN EN ISO 9001 : 2016 ve vybraném podniku - Strnad, Zdeněk (2018)
Cílem této diplomové práce je odhalit nedostatky v systému managementu kvality společnosti Diebold Nixdorf s. r. o. při naplňování požadavků revidované normy ISO 9001 a navrhnout taková opatření, aby byly požadavky splněny a společnost se tak mohla ucházet o certifikaci podle ČSN EN ISO 9001:2016. V úvodu jsou popsány základní informace o kvalitě a jejím přínosu pro organizaci. Dále navazuje představení přístupu Mezinárodní organizace pro standardizaci ke kvalitě prostřednictvím svých norem. Samotnému řešení předchází analýza toho, jak společnost Diebold Nixdorf s. r o. dodržuje revidovanou normu ISO 9001. Na základě analýzy jsou odhaleny slabé stránky v plnění požadavků na kontext organizace, zvažování rizik, politiku kvality a řízení znalostí organizace. Pro odstranění zmíněných nedostatků jsou navržená řešení, díky jejichž implementaci bude společnost Diebold Nixdorf s. r. o. schopna plnit požadavky stanovené normou ČSN EN ISO 9001:2016 a získat tak potřebnou certifikaci.