Kariéra vysokoškolských absolventů se zaměřením na projektový management - Bartošová, Eva; Hrůzová, Helena, 1954-; Šmejkal, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá kariérou v projektovém řízení, konkrétně jejím počátkem a s ním spojeným studiem na vysokých školách. Prvním cílem je zmapovat a vyhodnotit současnou situaci v oblasti výuky projektového řízení na veřejných vysokých školách v České republice. Pro jeho dosažení byl proveden průzkum mezi veřejnými vysokými školami založený na podrobném zkoumání nabídek prezenčních navazujících magisterských programů. Hlavním výstupem je zjištění rozsahu a hloubky výuky projektového řízení na veřejných vysokých školách. Druhým cílem, který navazuje na první, je zanalyzovat situaci absolventů, kteří v rámci svého studia absolvovali některé předměty o projektovém řízení a případně pracují na pozicích projektového managementu. V rámci kvantitativního výzkumu mezi absolventy prezenčních navazujících magisterských programů posledních pěti let, jež je stěžejní částí této práce, je využita popisná statistika, ale také chí-kvadrát test a Spearmanův koeficient pořadové korelace pro testování hypotéz. Výzkum přináší z velké části zcela nové poznatky, které naplňují druhý cíl. Týkají se vzdělávání a vysokoškolského studia, postojů absolventů k vybraným aspektům výuky projektového řízení, prvního zaměstnání absolventů v této oblasti a budoucího směřování jejich kariéry. Práce rozšiřuje poznání o kariéře v projektovém řízení. Přínos má zejména pro zájemce o studium, pro pedagogy i pro další subjekty působící v oblasti projektového řízení.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses