Podpora rozvoje kritického myšlení ve výuce předmětů vedlejší specializace Manažerská psychologie a sociologie - Machů, Roman (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kritického myšlení a způsobu jeho rozvoje na Vysoké škole ekonomické, katedře Manažerské psychologie a sociologie, s cílem poskytnout teoretický přehled o tématu a jeho praktické využití ve výuce. Práce je rozdělena na dvě části. V té první shrnuji aktuální poznatky a výzkumy týkající se kritického myšlení ve vzdělávání, popisuji, co to kritické myšlení je, proč je pro studenty vysokých škol důležité a jaká specifika jeho rozvoj obnáší. Ve druhé části analyzuji podporu rozvoje kritického myšlení v předmětech vedlejší specializace Manažerská psychologie a sociologie s cílem zjistit, jestli je rozvoj kritického myšlení výukou podporován.