Podpora rozvoje kritického myšlení ve výuce předmětů vedlejší specializace Manažerská psychologie a sociologie - Machů, Roman; Jarošová, Eva, 1955-; Lorencová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kritického myšlení a způsobu jeho rozvoje na Vysoké škole ekonomické, katedře Manažerské psychologie a sociologie, s cílem poskytnout teoretický přehled o tématu a jeho praktické využití ve výuce. Práce je rozdělena na dvě části. V té první shrnuji aktuální poznatky a výzkumy týkající se kritického myšlení ve vzdělávání, popisuji, co to kritické myšlení je, proč je pro studenty vysokých škol důležité a jaká specifika jeho rozvoj obnáší. Ve druhé části analyzuji podporu rozvoje kritického myšlení v předmětech vedlejší specializace Manažerská psychologie a sociologie s cílem zjistit, jestli je rozvoj kritického myšlení výukou podporován.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses