Ekonometrická analýza efektu komunikačních kanálů na webové vyhledávání - Veverka, Lukáš; Formánek, Tomáš; Dvořák, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
V dnešní době, kdy data existují téměř o všem, jsou pro mnohé firmy velkou výzvou metody zpracování dat. Přestože data sbírají, neumí z nich většinou vyvozovat závěry. V marketingových odděleních je to například obtížné a nepřesné odhadování ROI nebo také problém nevyzpytatelné poptávky. K objasnění obou zmíněných problémů je vhodné použít ekonometrickou analýzu. Empirický výzkum bude zaměřen na analýzu poptávky po léku ACC, kterou ovlivňuje zajisté např. sezónnost, teplotní výchylky a mediální komunikace. Pomocí ekonometrie je možné odlišit vliv jednotlivých faktorů na poptávku a díky tomu poté vypočíst ROI, což je velmi cenný ukazatel pro marketingové ředitele. Velmi výhodné je také využít možnosti reproducible analysis, která umožní daný postup kdykoli znovu zopakovat a navíc do něj nahlédnout. Jednou z možností takové analýzy je skript ve statistickém programovacím jazyce R.
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses