Strategická marketingová analýza odvětví zpravodajských serverů - Hallerová, Kateřina; Machek, Martin; Salát, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce přináší poznatky aktuálních odborných studií zahraničních autorů na téma používaných business modelů zpravodajských serverů a ochoty platit za obsah. Poskytuje také srovnání těchto business modelů napříč vybranými trhy a příklady jejich užití u předních zahraničních serverů. Analytická část práce přináší výsledky vlastních dvou výzkumů. Kvalitativní expertní výzkum mezi šéfredaktory a manažery vybraných českých zpravodajských serverů pomohl nastínit současnou situaci a budoucí vývoj na českém zpravodajském trhu online. Kvantitativní dotazníkové šetření mezi čtenáři řeší otázku současné konzumace online zpráv a ochoty platit za digitální obsah. Syntézou těchto výsledků mohou manažeři vydavatelských domů odhadnout budoucí směr odvětví a připravenost čtenářů na placené modely.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses