Analýza vlivu značek kvality potravin na chování spotřebitele - Janů, Barbora; Koudelka, Jan; Košlíková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce pojednává o problematice nákupního chování spotřebitele se zaměřením na vliv značek kvality potravin. Cílem je identifikace hlavních faktorů v procesu rozhodování spotřebitele při nákupu potravin a vyhodnocení vah, které spotřebitelé těmto faktorům udělují, dále zjištění znalosti značek kvality potravin, a jak spotřebitelé vnímají potraviny takto označené. Pro naplnění cíle je využito dvou na sebe navazujících výzkumných metod, dotazování a pozorování. Nejprve jsou pomocí písemného dotazování zjištěny faktory, které spotřebitelé zahrnují do svého procesu, a znalost značek kvality potravin včetně postojů spotřebitelů k těmto označením. Vliv značek a postoje k nim jsou následně podrobněji zkoumány pomocí hloubkových rozhovorů. Pomocí nezúčastněného pozorování je ověřeno, zda v rámci předchozích výzkumů nedošlo ke zkreslení zjištěných nákupních projevů. Všechny zjištěné prvky a projevy nákupního chování jsou závěrem využity pro stanovení marketingových doporučení, která mají zvýšit využívání a vliv značek kvality potravin.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses