Bankové a finančné krízy - Rašiová, Barbara (2018)
Bakalárska práca sa venuje problematike bankových a finančných kríz, ktoré popisuje na konkrétnych príkladoch. Je rozčlenená na štyri kapitoly. V prvej kapitole sú podrobne definované všeobecné pojmy ako banková, menová kríza a špekulatívna bublina. Následne, druhá a tretia kapitola sa venujú historickým krízam v rozvinutých ekonomikách sprevádzanými vznikom špekulatívnej bubliny, a to Tulipánovej horúčke a Tichomorskej bubline. Štvrtá časť sa detailne venuje Ekonomickej kríze s počiatkom v roku 2008, ktorá bola taktiež sprevádzaná vznikom bubliny. Zámerom práce je popísať a vysvetliť dopady krízy na vyspelé ekonomiky ako je Veľká Británia a Japonsko a porovnať ich silu a intenzitu.