Bankové a finančné krízy - Rašiová, Barbara; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalárska práca sa venuje problematike bankových a finančných kríz, ktoré popisuje na konkrétnych príkladoch. Je rozčlenená na štyri kapitoly. V prvej kapitole sú podrobne definované všeobecné pojmy ako banková, menová kríza a špekulatívna bublina. Následne, druhá a tretia kapitola sa venujú historickým krízam v rozvinutých ekonomikách sprevádzanými vznikom špekulatívnej bubliny, a to Tulipánovej horúčke a Tichomorskej bubline. Štvrtá časť sa detailne venuje Ekonomickej kríze s počiatkom v roku 2008, ktorá bola taktiež sprevádzaná vznikom bubliny. Zámerom práce je popísať a vysvetliť dopady krízy na vyspelé ekonomiky ako je Veľká Británia a Japonsko a porovnať ich silu a intenzitu.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses