Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti Zemědělská společnost Skalsko, s.r.o. - Novotná, Lenka; Špička, Jindřich, 1981-; Náglová, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je zpracování strategického podnikatelského plánu společnosti Zemědělská společnost Skalsko, s. r. o. a identifikace a vyhodnocení rizik, která jsou s ním spojená. Strategický plán je proveden pro nadcházející období od roku 2018 do roku 2020. Teoreticko-metodologická část práce se zabývá popisem základních pojmů a nástrojů strategické analýzy a analýzy rizika, které jsou následně využity v aplikační části práce. U strategické analýzy se jedná především o Porterův model pěti sil, PESTLE analýzu, VRIO analýzu, vybrané ukazatele finanční analýzy a SWOT analýzu. Analýza rizika zahrnuje zejména sestavení finančního modelu, analýzu citlivosti a samotnou simulaci metodou Monte Carlo. Na závěr je vytvořeno shrnutí ze simulace v grafické i číselné podobě a je navrženo doporučení pro budoucí práci s rizikem. Z výstupů analýzy citlivosti je očividné, že podnik se bude nejvíce potýkat s riziky spojených s počasím, změnou průměrných výkupních cen zemědělských plodin a zvyšováním nákladů na materiál a energie. Pozitivním zjištěním pro management podniku je vysoká pravděpodobnost toho, že nastane plánovaný cíl. U obou strategických cílů je totiž pravděpodobnost naplnění více než 50 %.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses