Segmentace trhu piva ve vztahu k portfoliu vybrané společnosti - Dudková, Lenka; Koudelka, Jan; Hlušková Vojáčková, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá porozuměním českého pivního trhu a rozklíčováním spotřebitelských postojů na tomto trhu. Cílem práce je odkrytí segmentů na základě postižení podobností či diferencí mezi spotřebiteli, tak, aby byly z hlediska svých postojů a spotřebního chování vnitřně homogenní a vzájemně heterogenní. Dílčím cílem je následné aplikování těchto poznatků při analýze portfolia společnosti Molson Coors v relaci k odkrytým segmentům, identifikaci tržních příležitostí pro její portfolio a návrh úpravy strategického působení a marketingové orientace dílčích značek. V teoreticko-metodologické části jsou položeny teoretické základy problematiky spotřebního chování a představení procesu segmentace a jejích metod. Praktická část se věnuje situaci na českém pivním trhu a jeho segmentaci. Segmentace je uskutečněna na základě MML-TGI dat agentury Median a primárních dat získaných vlastním dotazníkovým šetřením na 786 respondentech, s využitím základních i pokročilých statistických metod. Kombinací výstupů obou zdrojů dat vzešlo konečných osm segmentů. Na základě analýzy portfolia společnosti Molson Coors v relaci k těmto segmentům bylo zhodnoceno její strategické zaměření a marketingové aktivity a navrženy jejich úpravy.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses