Využitie koučingu ako metódy rozvoja pracovníkov v medzinárodnom prostredí - Greif, Peter (2018)
Cieľom práce je zistiť, aký výhody a limity má využitie koučingu v medzinárodnom prostredí. Teoretická časť je zameraná na uvedenie do problematiky koučingu, vymedzenia pojmov, potrebných k správnemu pochopeniu danej metódy rozvoja pracovníkov a poskytnutia opory v podobe teórie, od ktorej sa bude odvíjať praktická časť tejto práce. V praktickej časti je hlavným cieľom vyhodnotenie väzby medzi vývojom a zmenou v ich pracovnom, ale aj osobnom živote vo vzťahu ku koučingu, ktorý títo respondenti v minulosti absolvovali. Zameriame sa na názory týchto ľudí, respondentov ohľadom vplyvu koučingu, k čomu využijem riadené rozhovory. Vyhodnotenie dát bude vykonané anonymne. Vďaka tejto metóde budeme môcť prakticky zhodnotiť efektívnosť koučovania u daného vzorku.