Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti Scandinavian Airlines (SAS) - Morávek, Jakub; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je provést strategickou analýzu se zaměřením na působící rizika na skandinávský podnik SAS Group. První část práce obsahuje teoretický a metodologický základ ke zpracování praktické části a zároveň přibližuje finanční specifika leteckých dopravců. V praktické části je pak podrobně představená společnost SAS Group. Zároveň byla provedena strategická analýza, zahrnující finanční analýzu pro identifikaci největších rizik. Dále pak následuje vytvoření tří scénářů věnujících se predikci vývoje společnosti a vlivu rizik na výkonnost podniku. Z těchto scénářů a popisu dalších rizik je závěrem vyhodnocena dosavadní strategie a navrhovaný postup pro následující období.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses