Podnik a jeho schopnost prosadit se v celosvětové konkurenci - Nedomlel, Jan; Heřman, Jan; Šimanová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je zhodnotit aktuální strategickou pozici firmy a na základě získaných výstupů z jednotlivých analýz doporučit vhodné řešení strategie. V teoretické části jsou popsány potřebné kroky k úspěšné tvorbě strategie a následně aplikovány v praktické části. Teoretická část začíná stanovením podnikových cílů, poslání a vize, přes analýzu externího prostředí, kde bylo využito PESTEL analýzy pro makro-okolí a Porterův model pěti sil pro mikro-okolí. Interní analýza obsahuje analýzu zdrojů pomocí VRIO, hodnototvorný řetězec a finanční analýzu. Na závěr jsou vyhodnoceny silné a slabé stránky podniku ve SWOT analýze a následně doporučená strategie.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses