Ocenění společnosti MD logistika, a.s. - Berka, Přemysl (2018)
Předmětem této práce je ocenění společnosti MD logistika, a.s. k 1.1.2017. Základem odhadu tržní hodnoty společnosti je ocenění metodou diskontovaných peněžních toků, konkrétně metodou DCF Entity. Předpoklad nepřetržitého fungování podniku je potvrzen detailní finanční analýzou společnosti včetně srování klíčových ukazatelů s největšími konkurenty, analýzou vývoje relevantního trhu a analýzou postavení společnosti na trhu. Sestaven je detailní finanční plán a na jeho základě jsou prognózovány pěněžní toky. Jako podpůrná metoda ocenění je použito tržní porovnání. Závěrem práce jsou zhodnoceny výsledky a uvedena konkrétní hodnota.