Ocenění společnosti MD logistika, a.s. - Berka, Přemysl; Brabenec, Tomáš; Basáková, Karin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Předmětem této práce je ocenění společnosti MD logistika, a.s. k 1.1.2017. Základem odhadu tržní hodnoty společnosti je ocenění metodou diskontovaných peněžních toků, konkrétně metodou DCF Entity. Předpoklad nepřetržitého fungování podniku je potvrzen detailní finanční analýzou společnosti včetně srování klíčových ukazatelů s největšími konkurenty, analýzou vývoje relevantního trhu a analýzou postavení společnosti na trhu. Sestaven je detailní finanční plán a na jeho základě jsou prognózovány pěněžní toky. Jako podpůrná metoda ocenění je použito tržní porovnání. Závěrem práce jsou zhodnoceny výsledky a uvedena konkrétní hodnota.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses