Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje MACH DRŮBEŽ, a. s. - Wicková, Monika (2018)
Smyslem této bakalářské práce bylo provést komplexní finanční analýzu vybraného podniku MACH DRŮBEŽ, a. s., a nastínit jeho budoucí vývoj pro nadcházející účetní období. Rozbor finančního hospodaření společnosti je zaměřen na horizont posledních pěti let, tedy na roky 2012 – 2016. Finanční plán odráží vývoj podniku v roce 2017.Práce se sestává ze tří celistvých částí. V první z nich jsou vymezeny a v krátkosti charakterizovány metodické postupy a modely finanční analýzy. V následující druhé kapitole je provedeno zhodnocení minulého vývoje hospodaření zvoleného podniku. Z účetních dat jsou vypočítány jednotlivé poměrové ukazatele a sestaveny příslušné modely vypovídající o bankrotu či bonitě podniku. Zároveň je provedeno mezipodnikové srovnání se třemi firmami působícími ve stejném odvětví. Třetí část obsahuje krátkodobý finanční plán pro rok 2017, který zahrnuje plánovaný výkaz zisku a ztráty, plánovanou rozvahu a plánovaný výkaz cash flow.