Analýza vybranej investičnej príležitosti v odvetví výroby liečiv - Štěpán, Pavel (2018)
Diplomová práca „Analýza vybranej investičnej príležitosti v odvetví výroby liečiv“ bližšie skúma podnikanie a následne akcie dánskej farmaceutickej spoločnosti Novo Nordisk. Cieľom tejto diplomovej práce je využiť teoretické vedomosti nadobudnúté počas štúdia a aplikovať ich v konkrétnej trhovej situácií. Priblížením sa práci investičného analytika a vyhodnotením investície do akcií spoločnosti Novo Nordisk autorovi pribudnú ďalšie cenné skúsenosti, ktoré potrebuje každý investor, pokiaľ chce byť na trhoch dlhodobo úspešný. V rámci fundamentálnej analýzy je skúmaný farmaceutický trh ako celok a následne je analyzovaná samotná spoločnosť Novo Nordisk a jej postavenie na farmaceutickom trhu s ohľadom na konkurenciu. V závere práce je po ocenení akcií formulované investičné odporúčanie.