Analýza vybranej investičnej príležitosti v odvetví výroby liečiv - Štěpán, Pavel; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práca „Analýza vybranej investičnej príležitosti v odvetví výroby liečiv“ bližšie skúma podnikanie a následne akcie dánskej farmaceutickej spoločnosti Novo Nordisk. Cieľom tejto diplomovej práce je využiť teoretické vedomosti nadobudnúté počas štúdia a aplikovať ich v konkrétnej trhovej situácií. Priblížením sa práci investičného analytika a vyhodnotením investície do akcií spoločnosti Novo Nordisk autorovi pribudnú ďalšie cenné skúsenosti, ktoré potrebuje každý investor, pokiaľ chce byť na trhoch dlhodobo úspešný. V rámci fundamentálnej analýzy je skúmaný farmaceutický trh ako celok a následne je analyzovaná samotná spoločnosť Novo Nordisk a jej postavenie na farmaceutickom trhu s ohľadom na konkurenciu. V závere práce je po ocenení akcií formulované investičné odporúčanie.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses