Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje ENPEKA, a. s. - Gabrielová, Adéla; Marek, Petr; Petriashvili, Aleksandre; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem práce je provést finanční analýzu pekárny ENPEKA a. s. za roky 2012 až 2016 a pokusit se prognózovat vývoj finanční situace pro rok 2017. Vše je provedeno na základě veřejně dostupných informací. Práce se skládá ze dvou základních částí. První, metodická část, popisuje základní metody a postupy. Na část metodickou navazuje část analytická, která aplikuje jednotlivé postupy a metody při provádění finanční analýzy. Součástí je také srovnání s hodnotami příslušného oboru a nástin finančního plánu. Celá práce je zakončena krátkým závěrem, kde je provedeno celkové zhodnocení finanční situace a výhledu do budoucna. Práce může být využita jako konkrétní příklad současné situace na pekařském trhu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses