Ukončení podnikání fyzické osoby - účetní a daňové dopady - Nováková, Veronika; Randáková, Monika, 1966-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá ukončením podnikání fyzické osoby. Pozornost je věnována především ukončení živnostenského podnikání z důvodu úmrtí podnikatele, dobrovolného rozhodnutí a vkladu obchodního závodu do nově založené společnosti s ručením omezeným. V teoretické části práce jsou uvedeny legislativní předpisy týkající se podnikání fyzické osoby, povinnosti ve vztahu k jednotlivým státním institucím a popis etap podnikání s důrazem na jeho ukončení. Dále jsou zde uvedeny možné důvody vedoucí k ukončení podnikání a jejich následné řešení. Praktická část práce obsahuje tři komplexní příklady týkající se ukončení podnikání s rozlišením řešení dle evidence podnikání na vedení účetnictví, daňové evidence s uplatňováním skutečných výdajů, či uplatňování výdajů procentem z příjmů. Nejdůležitější poznatky vyplývající z této práce jsou následně shrnuty v jejím závěru.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses