Fiškálna politika Slovenskej republiky za obdobie 2007-2015 - Kačmár, Jakub (2018)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať fiškálnu politiku Slovenskej republiky za obdobie 2007 až 2015. V úvode práce je uvedený motív pre výber témy, ciele a spôsoby dosiahnutia cieľov, prehľad štruktúry práce a rešerš použitej literatúry. V prvej kapitole práce sú vymedzené teoretické základy problematiky fiškálnej politiky a štátneho rozpočtu. Analytická časť sa podrobnejšie zaoberá príjmovou a výdajovou stranou štátneho rozpočtu, sleduje faktory, ktoré pôsobili na fiškálnu politiku a na zostavenie štátneho rozpočtu a následne pomocou fiškálneho impulzu hodnotí odhadovaný vplyv fiškálnej politiky štátu na HDP. V záverečných kapitolách analytickej časti práca objasňuje, ktoré faktory najviac ovplyvnili schodok a dlh verejnej správy. Záver práce sumarizuje výstupy z analytickej časti práce a hodnotí, či sa naplnil cieľ práce definovaný v úvode. Hlavným prínosom práce je komplexný pohľad na fiškálnu politiku Slovenska, najdôležitejšie časti jeho štátneho rozpočtu a na faktory vzniku deficitu i dlhu verejnej správy.