Porovnání hypotéčních úvěrů v ČR a Bělorusku - Zabranski, Aliaksei (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vývoje hypotečních úvěrů konkrétních zemí s cílem charakterizovat hypoteční trhy a následně je porovnat. Pozornost je věnována především objemům hypotečních trhů, úrokovým sazbám, cenám nemovitostí a průměrným mzdám obyvatelstva České Republiky a Běloruska. Předmětem úvodní části je charakteristika hypotečních úvěrů včetně historie vzniku, popisu jejich typů a nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují vývoj úvěrů na vlastní bydlení. V klíčové části je uvedena charakteristika hypotečních trhů České Republiky a Běloruska na základě jednotlivých parametrů. V závěru je provedena srovnávací analýza hypotečních úvěrů zvolených zemí včetně jejich právní úpravy.