Porovnání hypotéčních úvěrů v ČR a Bělorusku - Zabranski, Aliaksei; Radová, Jarmila; Klárová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vývoje hypotečních úvěrů konkrétních zemí s cílem charakterizovat hypoteční trhy a následně je porovnat. Pozornost je věnována především objemům hypotečních trhů, úrokovým sazbám, cenám nemovitostí a průměrným mzdám obyvatelstva České Republiky a Běloruska. Předmětem úvodní části je charakteristika hypotečních úvěrů včetně historie vzniku, popisu jejich typů a nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují vývoj úvěrů na vlastní bydlení. V klíčové části je uvedena charakteristika hypotečních trhů České Republiky a Běloruska na základě jednotlivých parametrů. V závěru je provedena srovnávací analýza hypotečních úvěrů zvolených zemí včetně jejich právní úpravy.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses