Porterovy generické strategie v kontextu online tržišť používaných v ČR - Krištof, Albert; Špička, Jindřich, 1981-; Kubíčková, Klára, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je určit konkurenční pozici vybraného zástupce užívaného v České republice a vyhodnotit jeho finanční výkon v závislosti na identifikované strategii. Pro pochopení myšlenkového směru konkurenční pozice, jehož nejznámějším zástupcem je Michael Porter, jsou v teoretické části představeny hlavní Porterovy myšlenky a jeho dílo zhodnoceno prostřednictvím kritiků Michaela Portera. V praktické části je nejprve uveden koncept online tržiště a jeho hlavní charakteristiky a následně určena konkurenční pozice vybraného tržiště pomocí Porterova modelu pěti sil, Porterova hodnotového řetězce, business modelového plátna definovaného Osterwalderem & Pigneurem a analýzy hodnotových propozic konkurence. Na závěr práce je vybranému podniku vydáno doporučení vyplývající z nalezených skutečností.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses