Analýza fundraisingových postupů v neziskové organizaci - Šimůnek, Jaroslav (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami fundraisingu v nestátních neziskových organizacích (NNO). Práce se v teoretické části věnuje fungování NNO v obecné rovině a následně definuje fundraising a pojmy, které s ním úzce souvisí. Dále uvádí rešerši aktuálních metod využívaných pro fundraisingové účely, problematiku zdrojů a plánování. Praktická část se věnuje popisu a analýze konkrétní NNO – Střediska Radost. Její součástí bylo i uspořádání benefiční akce, jejíž výsledky jsou prezentovány. Z analýzy pak práce vyvozuje doporučení vycházející z poznatků odborné literatury popsané v teoretické části, která by měla přispět ke zlepšení fundraisingových postupů využívaných v organizaci