Analýza procesu řízení změn ve vybrané organizaci - Hejnová, Klára (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na řízení změn a proces jejich implementace v reálném prostředí. Hlavním cílem práce je zhodnocení současného stavu procesu řízení změn ve vybrané organizaci a identifikace silných a slabých stránek tohoto procesu. Dalším cílem je potom navržení možných způsobů optimalizace tohoto procesu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá problematikou řízení změn, možnými příčinami vzniku změn, jejich typy a oblastmi, ve kterých k nim ve firemním prostředí nejčastěji dochází. Pozornost je věnována také odporu ke změnám, který je nedílnou součástí procesu implementace změn, a možnostem jeho minimalizace. Značná část teoretické části práce se zaměřuje na vybrané modely a teorie řízení změn. Praktická část je tvořena vlastním kvalitativním výzkumným šetřením, jeho analýze a interpretaci výsledků.