Analýza praktické využitelnosti vybraných metod technické analýzy - Králíková, Lenka; Veselá, Jitka; Pastiranová, Oľga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavní cílem této diplomové práce je analýza praktické využitelnosti vybraných metod technické analýzy, zhodnocení jejich schopnosti predikovat vývoj měnové kurzu (konkrétně měnový pár EURUSD), které bude obsaženo v praktické části této práce. V první části jsou popsány principy technické analýzy, dále jsou charakterizovány typy grafického zobrazení a metody na nich založené. V první části se také čtenář seznámí s teoretickým popisem vybraných metod technické analýzy. Druhá část je věnována konkrétním pokročilým metodám, tedy jejich praktické využitelnosti, v této části práce aplikuji popsanou teorii z části první a prakticky navazuji i na téma psychologie, která při obchodování hraje velkou roli.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses