Grantové systémy kultury - Trnková, Jana; Kubaš, Mario, 1981-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
V předkládané diplomové práci jsou zkoumány kulturní aktivity v kontextu veřejných výdajů v jednotlivých krajích České republiky. Pozornost je věnována regionálnímu financování kul-tury, které je propojeno s vitalitou místní kulturní infrastruktury (v oblasti muzeí a galerií, výstavních síní, knihoven, vydavatelské činnosti a zájmové činnosti). První část práce spojuje kulturu s třemi oblastmi lidského života – oblastí socioekonomickou (kultura je zde vnímána dle své pozice v představách obyvatel, v rámci její role v současné ekonomice kulturních a kreativních průmyslů), regionální (kultura jako prvek konkurenceschopnosti regionů), ekonomickou (financování kultury a její role ve vztahu ke státu). Následující analytická část zkoumá vliv změny veřejných financí na zájem o kulturní aktivity v daném kraji, hledány jsou souvislosti s hospodářskou rozvinutostí kraje. Poslední část práce se věnuje jednotlivým krajům a jejich grantovým programům, které podporují kulturní aktivity obyvatel regionu. Zkoumány jsou kritéria hodnocení grantových žádostí v rámci mezikrajského srovnání.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses