Kryptoměny - Ilienko, Dmytro; Brada, Jaroslav, 1964-; Soták, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce analyzuje kryptoměny z hlediska technického a ekonomického. Práce se zaměřuje na zkoumání podstaty peněz, zejména tzv. fiat money a jejich porovnání s kryptoměnami. Téma je aktuální především díky vysoké popularitě kryptoměn, která byla zapříčiněna výrazným růstem jejich kurzů v poslední době. Kryptoměny mohou představovat alternativu pro ty, kteří nedůvěřují současným penězům a obecně celému finančnímu systému, např. z důvodu případné finanční krize. Práce detailně popisuje zásady, na kterých je založeno fungování nejznámější digitální měny – Bitcoin (též BTC), vysvětluje, čím se liší tento alternativní druh peněz od současných tzv. úvěrových peněz, a zjišťuje, s jakými potenciálními problémy se mohou setkat kryptoměny na cestě k získání dominantního postavení na trhu peněz. Obsahem je rovněž odpověď na otázku, zda lze považovat kryptoměny v jejich dnešní podobě za peníze. Poslední kapitola se v závěru věnuje zkoumání toho, jak by vypadalo úvěrování prostřednictvím BTC.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses