Trh maloobchodných nehnuteľností - obchodní centra v České republice - Kvasnová, Martina; Maříková, Pavla, 1965-; Hanzal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práca prepojuje oblasť oceňovania nehnuteľností s investičnou oblasťou a jej cieľom je poskytnúť komplexný prehlaď a sumár informácií o trhu s maloobchodnými priestormi, konkrétne trhu obchodných centier v Českej republike, ako súčasť procesu odhadu hodnoty nehnuteľnosti. Po takto dôkladnom zmapovaní trhu obchodných centier a vzájomných väzieb s ostatnými trhmi, môže byť táto diplomová práca nápomocná k navedeniu alebo posúdeniu investičného zámeru českého investora v oblasti obchodných centier alebo prinajmenšom umožniť čitateľovi získať objektívny pohlaď na vývoj na českom maloobchodnom trhu vrátane aktuálnych trendov. Diplomová práca si zároveň kladie za cieľ overiť, či platí hypotéza o nezávislosti yieldov obchodných centier v Českej republike na vybraných makroekonomických veličinách. K testovaniu závislosti yieldov vybranej vzorky obchodných centier v Českej republike na vybraných makroekonomických veličinách je využitá forma regresnej analýzy, ktorej výstupy sú uvedené v prílohe tejto práci.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses