Aplikace Balanced Scorecard - Přibyl, Daniel (2018)
Cílem této diplomové práce je navržení systému strategického řízení pro podnik s využitím systému Balanced scorecard. V teoreticko-metodologické části práce jsou představeny základní pojmy, využité analýzy a koncepce systému Balanced scorecard. Praktická část práce využívá těchto poznatků v praxi. S využitím analýz PESTE, Porterova modelu a finančního benchmarkingu je sestavena analýza SWOT pro určení pozice podniku. Tento výstup slouží k definování vize podniku a strategických cílů. Strategie podniku je vyjádřena s pomocí čtyř perspektiv systému Balanced scorecard. Kauzální vztahy mezi stanovenými cíli zobrazuje strategická mapa.