Aplikace Balanced Scorecard - Přibyl, Daniel; Neumaierová, Inka, 1960-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je navržení systému strategického řízení pro podnik s využitím systému Balanced scorecard. V teoreticko-metodologické části práce jsou představeny základní pojmy, využité analýzy a koncepce systému Balanced scorecard. Praktická část práce využívá těchto poznatků v praxi. S využitím analýz PESTE, Porterova modelu a finančního benchmarkingu je sestavena analýza SWOT pro určení pozice podniku. Tento výstup slouží k definování vize podniku a strategických cílů. Strategie podniku je vyjádřena s pomocí čtyř perspektiv systému Balanced scorecard. Kauzální vztahy mezi stanovenými cíli zobrazuje strategická mapa.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses