Ocenění společnosti FAST ČR, a.s. - Dvořák, Tomáš; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti FAST ČR, a.s. ke dni 31. 12. 2016 pro účely případného prodeje 100% podílu. V rámci teoretické části diplomové práce je stručně vymezen teoretický rámec oceňování, důvody k ocenění a rovněž základní metody, které se k ocenění podniku využívají. V úvodu praktické části je společnost FAST ČR, a.s. stručně představena, dále navazuje finanční a strategická analýza. V rámci těchto analýz je předmětem zkoumání finanční zdraví obchodního závodu a vnitřní a vnější potenciál. Výsledkem těchto analýz je zhodnocení celkové perspektivy obchodního závodu do budoucna. Budoucí perspektivy jsou přeneseny do prognózy generátorů hodnoty a komplexního finančního plánu. V návaznosti na finanční plán je provedeno ocenění společnosti FAST ČR, a.s. metodou DCF Entity a metodou tržního porovnání, která je zvolena jako podpůrná pro ověření relace výsledků.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses