Analýza dopadu standardu IFRS 17 na oceňování pojistných smluv životního pojištění - Švejdová, Klára; Janeček, Martin; Lozsi, Imrich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Mezinárodní standard účetního výkaznictví pro pojistné smlouvy, IFRS 17 Pojistné smlouvy, jež byl vydán v květnu 2017 s účinnosti od počátku roku 2021, zavádí jednotné principy pro oceňování a vykazování pojistných smluv. Předmětem diplomové práce je seznámit čtenáře s hlavními principy oceňování pojistných smluv dle požadavků tohoto standardu. Diplomová práce zahrnuje ilustrativní příklad oceňování pojistných smluv a analýzu dopadu tohoto standardu jak na výši závazku a výsledku hospodaření plynoucí z pojistných smluv, tak na úroveň detailu jejich vykazování ve srovnání se stávajícím standardem IFRS 4.
Vedoucí práce: Martin Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses