Řešení vybraných úloh teprie grafů v systému MPL for Windows a jejich vizualizace - Efremova, Evgeniya; Jablonský, Josef, 1955-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem bakalářské práce je formulovat a řešit vybrané úlohy z oblasti teorie grafů v systému MPL for Windows včetně jejich vizualizace. Teoretická část se zabývá základními pojmy v rámci teorie grafů a softwarových nástrojů, konkrétněji tedy MPL for Windows s objektovou knihovnou OptiMax, MS Excel a MATLAB. Další tři kapitoly se zaměřují na práci s jednotlivými úlohami, kterými jsou minimální kostra grafu, maximální tok sítí a nejkratší cesta grafu. Případní čtenáři se při čtení práce seznámí s formulovanými matematickými modely včetně jejich popisů, softwarovými a alternativními řešeními uvedených úloh.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses