Výskum produktov Pivnice Radošina za pomoci conjoint analýzy - Sihlovec, Dominik; Horová, Olga; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cieľom bakalárskej práce bolo zistiť, ktoré zo skúmaných atribútov produktov bieleho a červeného vína a ich levelov zavážia u spotrebiteľa najviac, ak si má vybrať medzi ich rôznymi kombináciami, aký úžitok mu jednotlivé kombinácie atribútov prinesú, a v neposlednom rade aplikovať výsledok analýzy na konkrétne produkty nachádzajúce sa na trhu. Využitou metódou zberu a analýzy dát bola tradičná conjoint analýza za použitia úplného faktorického dizajnu, kde respondenti k dispozícii dostali profily 16 rozličných kombinácii atribútov, a hodnotili každý profil podľa svojich preferencií. Analýza za použitia lineárneho regresného modelu zistila, že najviac u spotrebiteľa zavážil atribút ceny, následne to boli atribúty uzáveru fľaše a ocenenia vína, cukornatosť balansovala na hranici významnosti. Demografické faktory veku a pohlavia sa prejavili ako vysoko nevýznamné. Najvyšší úžitok spotrebiteľom priniesol profil suchého až polosuchého vína uzavretého korkovým štupľom ocenené medailou, spadajúceho do nižšej cenovej kategórie 3 – 5,- EUR (80 – 130,- Kč).
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses