Vnímání značky dekorativní kosmetiky - Šubínová, Monika (2018)
Diplomová práce se zabývá trhem dekorativní kosmetiky a zaměřuje se vnímání vybrané značky. Jedním z cílů práce je popsání tohoto trhu a jeho specifik. Naplněn je v aplikační části stavící na teoretické části, která se zaměřuje na základní marketingové principy, jejich vývoj a nové nástroje. U vybrané značky je nejprve analyzován aktuální komunikační mix a následně představen výzkum z roku 2016. Cílem práce je zjistit, zda od roku 2016 došlo ke změně ve vnímání značky cílovou skupinou. Pro naplnění cíle byl proveden výzkum ve formě focus group. Z toho vyplynulo, že vztah respondentek je více v souladu s misí a vizí značky, než tomu bylo dříve. Dalším výzkumem byl mystery shoppping, který se zaměřoval na znalosti prodavaček v drogistických řetězcích. Zjištěné poznatky by měly vybrané značce sloužit nejen jako potvrzení o funkčnosti zvolených nástrojů, ale i jako výchozí bod pro další výzkum a inspirace do kampaní.