Zdroje psychickej záťaže na pracovisku - Maruščáková, Diana; Králová, Tereza, 1978-; Pauknerová, Daniela, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Stres je neoddeliteľnou súčasťou dnešného hektického sveta. Stretáva sa s ním každý jeden pracujúci človek, niekto si s ním však dokáže poradiť ľahšie a niekto zase horšie. V teoretickej časti sa snažím vysvetliť prepojenie stresu a psychickej záťaže. Ďalej sa venujem bližšie samotnému stresu, stresorom, následkom dlhého pôsobenia stresu, ale aj jeho riadeniu a metódam, ktoré by mohli človekovi pomôcť. V ďalšej časti bližšie rozoberám psychickú záťaž na pracovisku, jej zdroje a venujem sa i syndrómu vyhorenia. Praktická časť je založená na skúmaní stresu a psychickej záťaže na konkrétnom pracovisku. Na základe dotazníkov a následne prevádzaných rozhovorov so štyrmi vybranými respondentmi sa snažím bližšie preskúmať celkovú problematiku stresu a zistiť pôsobiace stresory na danom pracovisku.K celkovej analýze pripájam následne základný prehľad informácii pre prípadneho uchádzača o toto zamestnanie, spoločne s vlastným komentárom a odporúčaniami, ktoré by mohli podľa mňa pomôcť k eliminácii stresu na pracovisku.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses