Porovnání kyjevského a pražského metra - Andrieieva, Kateryna (2018)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním pražského a kyjevského metra. Cílem práce je porovnat stav metra v Praze a v Kyjevě, zhodnotit a blíže analyzovat vybrané jednotlivé části podzemní dopravy a srovnat je mezi sebou. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je obecně popsána městská doprava, druhy dopravních prostředků, preference dopravy, typy linek a tarifní systémy. Důraz je hlavně kladen na definici a charakteristiku podzemní dráhy. Praktická část se zabývá historií podzemních drah vybraných měst, jejich charakteristikou, vozovým parkem a tarifními systémy. Závěrečnou část tvoří srovnání pražského a kyjevského metra podle vybraných kritérií na základě sběru a analýzy dostupných dat a návrh možných způsobů zlepšení zkoumaných systémů.