Analýza nákupu a zásobování ve společnosti RepasPoint s.r.o. - Vaněk, Dominik; Vinš, Marek; Kubínová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje nákupu a zásobování ve společnosti RepasPoint s.r.o. V teoretické části jsou definovány a uvedeny pojmy jako nákup, nákupní proces a nákupní strategie. Dále je zpracována problematika zásob a dodavatelů. V závěru teoretické části jsou popsány jednotlivé analýzy jako ABC analýza, XYZ analýza, Kraljicova matice, matice dodavatelského portfolia a hodnocení dodavatelů metodou 10 C. V praktické části jsou nejdříve popsány informace ohledně podniku a uveden způsob, jakým podnik přistupuje k nákupu. Následně je provedena ABC analýza podle vlivu na obrat u repasované výpočetní techniky, popsána sledovaná kritéria u dodavatelů a způsob řízení zásob. Cílem práce je popsat a pochopit nákup ve sledovaném podniku, určit nejdůležitější položky, upozornit na slabá místa a vymezit doporučení.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses