Reorganizace společnosti CP Praha s.r.o. - Dušková, Lidia (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou Reorganizace u společnosti CP Praha s.r.o. Cílem je přiblížit si jednotlivé aspekty průběhu Reorganizace z hlediska věřitelů i samotného dlužníka. Jedná se o jednu z úspěšných Reorganizací, která proběhla v posledních letech na území České republiky. V práci jsou vysvětleny jednotlivé právnické aspekty a práce čerpá z velké části z Insolvenčního zákona a Insolvenčního rejstříku. Praktická část poukazuje na výhody Reorganizace v porovnání s řešením úpadku cestou konkurzu. Projekt, kterým se v práci zabývám je komplex budov Central Park Praha. Vysvětleny jsou zde příčiny úpadku společnosti, důvody pro volbu tzv. „Předbalené Reorganizace“ a vypořádání pohledávek a závazků vůči věřitelům. Věřitelé jsou rozděleni do skupin a nejvýznamnější postavení zaujímá věřitel UniCredit Bank. Popsány budou také zdroje krytí nákladů a vytvořené Rezervy a jejich účel.