Reorganizace společnosti CP Praha s.r.o. - Dušková, Lidia; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou Reorganizace u společnosti CP Praha s.r.o. Cílem je přiblížit si jednotlivé aspekty průběhu Reorganizace z hlediska věřitelů i samotného dlužníka. Jedná se o jednu z úspěšných Reorganizací, která proběhla v posledních letech na území České republiky. V práci jsou vysvětleny jednotlivé právnické aspekty a práce čerpá z velké části z Insolvenčního zákona a Insolvenčního rejstříku. Praktická část poukazuje na výhody Reorganizace v porovnání s řešením úpadku cestou konkurzu. Projekt, kterým se v práci zabývám je komplex budov Central Park Praha. Vysvětleny jsou zde příčiny úpadku společnosti, důvody pro volbu tzv. „Předbalené Reorganizace“ a vypořádání pohledávek a závazků vůči věřitelům. Věřitelé jsou rozděleni do skupin a nejvýznamnější postavení zaujímá věřitel UniCredit Bank. Popsány budou také zdroje krytí nákladů a vytvořené Rezervy a jejich účel.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses