Strategická analýza konkrétního podniku se zaměřením na analýzu konkurence - Boldov, Ilya (2018)
Cílem bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti Rodinný pivovarBERNARD a.s., identifikace silných a slabých stránek, a příležitosti a hrozby společnosti a nazákladě těchto informací navrhnout strategická doporučení pro zlepšení řízení společnosti.Práce je rozdělena na dvě části, na část teoretickou a část praktickou. V teoretické část prácejsou popsány postupy používané při strategické analýze. Praktická část se bude věnovatstrategické analýze vybrané společnosti, v této části bude provedena PEST analýza, analýzaPorterova modelu pěti sil, analýza vnitřních zdrojů společnosti, VRIO analýza, finančníanalýza a SWOT analýza. Výstupy z praktické části jsou shrnuty ve SWOT analýze, na nížjsou založena navrhovaná strategická opatření pro danou firmu.