Projekt Zdravá města a jeho uplatnění v praxi – příklad města Mladá Boleslav - Nastoupilová, Dana; Kolaříková, Jana; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
S přibývajícím počtem lidí ve městech vyvstala otázka jejich zdraví a zdravého životního stylu. V souběhu s tím je již několik let diskutována i problematika udržitelného rozvoje. Na základě těchto myšlenek vznikl projekt, který je iniciovaný Světovou zdravotnickou organizací, a to celosvětový projekt „Zdravá města“, v rámci kterého se sdružují mezinárodní a národní sítě.Bakalářská práce je zaměřena na analýzu města Mladá Boleslav, které je také zapojeno do projektu „Zdravá města“. Především předkládá historické a současné zkušenosti města s projektem a přehled jeho činností, a to jak minulých, tak i aktuálních. Na základě provedené analýzy a dle zjištěných informací byl verifikován cíl práce, tj. že město Mladá Boleslav je zdravé město ve smyslu Světové zdravotnické organizace. Zároveň práce přináší možná zlepšení a doporučení pro setrvání města v uvedeném projektu.
Vedoucí práce: Jana Kolaříková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses