Analýza systému controllingu - Vondráčková, Kamila (2018)
Diplomová práce se zabývá činnostmi controllingového oddělení ve společnosti Dimension Data Czech Republic s.r.o. Cílem práce je analyzovat a zhodnotit současný stav controllingu ve výše jmenované společnosti, identifikovat problémové oblasti a navrhnout možné způsoby jejich řešení. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje rešerši odborné literatury na téma controlling, věnuje se především jeho definici, cílům a nástrojům. Praktická část obsahuje popis systému controllingu ve výše jmenované společnosti, analýzu jeho jednotlivých nástrojů, jejich hodnocení a návrhy na vylepšení současného stavu. Pro vypracování praktické části byla provedena analýza interních dat a dokumentů, která byla doplněna neformálními polostrukturovanými rozhovory s vedoucími pracovníky. Navrhované změny a nové metody by měly přispět k dalšímu zlepšení zavedeného systému controllingu a tím i ke zlepšení řízení společnosti.