Analýza systému controllingu - Vondráčková, Kamila; Mikovcová, Hana, 1959-; Mikolášková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá činnostmi controllingového oddělení ve společnosti Dimension Data Czech Republic s.r.o. Cílem práce je analyzovat a zhodnotit současný stav controllingu ve výše jmenované společnosti, identifikovat problémové oblasti a navrhnout možné způsoby jejich řešení. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část obsahuje rešerši odborné literatury na téma controlling, věnuje se především jeho definici, cílům a nástrojům. Praktická část obsahuje popis systému controllingu ve výše jmenované společnosti, analýzu jeho jednotlivých nástrojů, jejich hodnocení a návrhy na vylepšení současného stavu. Pro vypracování praktické části byla provedena analýza interních dat a dokumentů, která byla doplněna neformálními polostrukturovanými rozhovory s vedoucími pracovníky. Navrhované změny a nové metody by měly přispět k dalšímu zlepšení zavedeného systému controllingu a tím i ke zlepšení řízení společnosti.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses